Search

English

رمز و راز زنانه، اثر بتی فریدان

در سال ١٩٦٢ کتاب «جذبه زنانه» بتی فریدان، تصویری از سرخوردگی و حتی یاس نسلی از خانم‌های خانه‌دار آمریکایی را که اگر چه تحصیلات عالیه برخوردار بودند خود را گرفتار و بی‌ثمر می‌دیدند به دست داد. فریدان (١٩٢١ – ٢٠٠٦) که بعدها به یکی از رهبران فمینیستی و بنیان‌گذار سازمان ملی زنان تبدیل شد، مردم را با زیر‌سوال‌بردن این حکمت پذیرفته شده که خانم‌های خانه‌دار از خدمت به خانواده خود رضایت دارند متعجب ساخت.

این بخش که توسط توانا به فارسی ترجمه شده است، به شرح «مشکلی» می‌پردازد که «که هیچ اسمی ندارد؛ یک آرزوی مبهم و بی‌تعریف برای چیزی بیشتر از شستن ظروف، اتو کردن و مجازات و تشویق کودکان». با دعوت از خانم‌ها برای به‌دست‌آوردن ثمربخشی از طریق کار در خارج از خانه، فریدان اعلام کرد: «زمان آن فرا رسیده است که دیگر متملقانه نگوییم نبردی دیگری برای خانم‌های آمریکایی باقی نمانده و حقوق زنان در حال حاضر به دست آمده است».

در حالی که روی سخن نوشته فریدان به طور کلی با مخاطبانی تحصیل‌کرده و زنان سفید‌پوست طبقه متوسط رو به بالا بود، اثر او چنان تاثیری داشت که آن را جرقه «موج دوم» از جنبش فمینیستی آمریکایی دانسته‌اند. چند دهه پیش‌تر، «موج اول» منجر به حق رای زنان شده بود که با تصویب متمم نوزدهم که در سال ١٩٢٠ حق رأی را به زنان ارائه کرد به اوج خود رسید. اکنون یک نسل جدید به دعوتی برای تساوی ورای قانون و در داخل زندگی زنان پاسخ می‌گفت.

«رمز و راز زنانه» را با ترجمه آموزشکده توانا به فارسی، به رایگان دانلود کنید و بخوانید.

انتشارات بیشتر ...