Search

English

زوم: دالان مرگ -قسمت اول

چند روزی به اولین سالگرد کشته‌شدن مهسا امینی و آغاز جنبش زن، زندگی، آزادی نمانده؛ قوه قضاییه ایران، تعدادی از جوانانی که در اعتراضات سراسری شرکت کرده بودند را بدون اجازه دسترسی به وکیلِ درخواستی، و بدون اجازه دفاع از اتهامات بی‌سند و واهی، در نوبت اعدام قرار داده است. 

جوانانی که اغلب ساکن نقاط محروم کشور هستند و صدایشان کمتر در رسانه‌ها و محافل اجتماعی منعکس می‌شو. 

اسم: میلاد زهره‌وند

متولد: ملایر 

سن: ۲۱ سال

اتهام: قتل یک مامور نیروی انتظامی

اهل خطه‌ ملایر و کارگر آسفالت‌کاری. محکوم به اعدام، به اتهام قتل علی نظری، از اعضای سپاه پاسداران، در چهلم مهسا امینی. 

نهادهای امنیتی به خانواده میلاد خبر دادند که حکم اعدام او به زودی اجرا می‌شود.

در ۴ آبان ۱۴۰۱، همزمان با چهلم مهسا امینی، دانشجویان دانشگاه ملایر، بر پایه فراخوانی که از پیش اعلام شده بود، دست به اعتراض زدند. به گفته شاهدان، میلاد زهره‌وند در میان معترضان نبوده بلکه به همراه چند نفر دیگر از اعضای فامیل خود در نزدیکی محوطه کلانتری ۱۲ ملایر حضور داشته است. 

در محلی که یک عضو سپاه به نام «علی نظری» در درگیری با معترضان کشته می‌شود. به گفته یکی از نزدیکان، «دست میلاد تیر خورد و به‌شدت زخمی شد».

میلاد در تمام دوره بازداشت، خودش، از حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق ابتدایی یک متهم محروم بوده و در این مدت خانواده‌اش به‌شدت از سوی سازمان اطلاعات سپاه تحت فشار بودند تا درباره او اطلاع‌رسانی نکنند. 

اسم: عباس کورکور

نام مستعار: مجاهد

اتهام: تیراندازی به کیان پیرفلک

کورکور، از بازداشت‌شدگان اعتراضات ایذه است. در ۲۹ آذر ۱۴۰۱، در جریان حمله نیروهای سرکوبگر به روستای «پَرسوراخ» در باغ‌مَلِک با سلاح سنگین، مجاهد و یک نفر دیگر بازداشت و دو نفر با نام‌های محمود احمدی و حسین سعیدی کشته شدند.

قوه قضائیه مدعی شد که در جریان پرونده تیراندازی ۲۵ آبان به معترضان در شهر ایذه، مجاهد کورکور متهم اصلی به شمار می‌رود. در این تیراندازی هفت شهروند از جمله کیان پیرفلک، کودک ۹ساله، جان خود را از دست دادند.

نسبت‌دادن اتهام قتل کیان پیرفلک به مجاهد کورکور در حالی است که زینب مولایی، مادر کیان بارها شهادت دادە است که این ماموران بودند که خودروی آن‌ها را هنگام عبور از خیابان به رگبار بستند و منجر به مرگ کیان و وارد آمدن جراحات شدید به پدر او شدند.

اسم: کامبیز خروت 

سن:۲۰ سال   

متولد :زاهدان

اتهام : محاربه 

شهروند ۲۰ ساله‌ بلوچ، ساکن زاهدان، که ۹ مهر ۱۴۰۱ به دست نیروهای اطلاعات در زاهدان بازداشت شد و حکم اعدامش توسط شعبه دوم دادگاه کیفری این شهر صادر شد.

کامبیز خروت  در موج دستگیری فعالان و شهروندان، هم‌زمان با اعتراضات در مناطق مختلفی از استان سیستان‌وبلوچستان در واکنش به تجاوز فرمانده پلیس چابهار به یک دختر ۱۵‌ساله بلوچ و همچنین اعتراضات سراسری در واکنش به قتل مهسا امینی، به دلیل داشتن مغازه، کنار بانکی که آتش گرفته بود، بازداشت شد. در ابتدا بی‌گناهی او ثابت و با قید وثیقه آزاد شد، ولی دوباره برای ایجاد رعب و وحشت، بازداشت، و به عنوان «مُحارب» و «مفسد فی الارض» به اعدام محکوم شد.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، کامبیز خروت دچار بیماری تنگی نفس است و در وضعیت نامناسبی در زندان به سر می‌برد. 

یک منبع مطلع در این باره به کمپین فعالین بلوچ گفته: «کامبیز مشکل تنگی نفس دارد و در بند ۹ زندان – که فاقد پنجره برای تهویه است – حبس شدە و اجازه‌ رفتن به هواخوری رو ندارد.»

قوە قضاییه جمهوری اسلامی، نه بر حسب جرم و اثبات جرم، بلکه برای ایجاد خفقان بیش‌تر و بر حسب سیاست‌های من‌درآوردی و درج‌نشده‌ای که به آن لقب «نظام» دادە، انسان‌های بی‌گناه را در بی‌قانونیِ مطلق، به دار می‌کشد و به قتل می‌رسوند.

فریاد دادخواهی انسان‌های بی‌دفاع رو منعکس کنیم!

تاریخ

برچسب‌ها

ویدئوهای بیشتر ...