Search

English

مبارزه برای حقوق بشر، سخنرانی النور روزولت

النور روزولت (۱۸۸۴ – ۱۹۶۲) از سال ۱۹۳۳ تا ۱۹۴۵ در دوره‌ ریاست جمهوری فرانكلين دلانو روزولت، بانوی اول ایالات متحده‌ آمریکا بود. او ریاست کمیته‌ تازه‌تاسیس سازمان ملل متحد را برای تهیه‌ پیش‌نویس اعلامیه‌ حقوق بشر بر عهده داشت و نقشی کلیدی در تصویب اين منشور ایفا کرد. در سال ۱۹۵۸، روزولت در پاریس سخنرانی‌ای ايراد کرد با عنوان «مبارزه برای حقوق بشر» که هدفش متقاعدکردن کشورهای عضو سازمان ملل برای ر‌أی‌دادن به این اعلامیه بود.

مخاطب سخنرانی روزولت به طور خاص، اتحاد شوروی بود. اتحاد شوروی منتقد تاکیدِ اعلامیه بر حقوق فردی در برابر حقوق جمعی بود. ردیه‌ روزولت بر اين انتقادها اهميت بنيادين آزادی‌های فردی را از حيث قراردادن قدرت در دست مردم نشان می‌دهد. روزولت که پس از بروز فجايع جنگ جهانی دوم سخن می‌گفت، هشدار داد که «ما نباید فریب تلاش‌های نيروهاي واکنشی را بخوریم که می‌کوشند سخنان شکوهمند سنت آزاد ما را به روسپی‌گری بکشانند و این مبارزه را سردرگم کنند. دموکراسی، آزادی و حقوق بشر اکنون معنایی قطعی برای مردم جهان دارد و ما نباید اجازه بدهیم هيچ کشوری چنان آن‌ها را تغيير دهد که مترادف با سرکوب و دیکتاتوری شوند.»

اعلامیه‌ جهانی حقوق بشر هر چند که یک سند حقوقی الزام‌آور نيست؛ اما از سال ۱۹۴۸ مبنایی بوده است برای شمار زیادی از قوانین ملی و بین‌المللی و کنوانسيون‌های حقوق بشر.

«مبارزه برای حقوق بشر» را با ترجمه آموزشکده توانا به فارسی، به رایگان دانلود کنید و بخوانید!

انتشارات بیشتر ...