Search

English

حجت‌الاسلام همتی: نظام غربی «مدینه ضاله» است

از معجزات نظام جمهوری اسلامی که البته برای ملت ایران نشانه عذاب الهی ست، یکی هم این‌که روحانیان با عنوان کارشناس مدیریت از نظام پولی و مالی، توزیع ثروت و منابع، تا آراء فارابی، ملاصدرا و اهمیت نقش معاد در ملت‌سازی داد سخن می‌دهند، در حالی که به ‌نظر می‌رسد نسل کارمندشده روحانیان جوان درباره هیچ‌ یک از زمینه‌هایی که منبر می‌روند، تخصصی ندارند و صاحب صلاحیت نیستند. این بدان ‌معنا ست که حتی نسل صدراشناسان و فارابی‌شناسان نیز در حوزه‌های علمیه به ‌سبب بودجه‌های بادآورده و بیش از پیش تنبل‌ساز رو به انقراض است، تا چه رسد به تخصص درباره نظام بهینه مالیاتی. از قضا نشستی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شده با عنوان «ارتباطات سالم بین نهادهای دولتی و مردم» که در آن حسن همتی با عنوان کارشناس رشته مدیریت که تحصیلات حوزوی هم دارد، سخنرانی کرده است.

او با عنوان کارشناس به ‌نحوی غیرکارشناسانه از سه ساحت مردمی، دولتی و ساحت نظام سخن گفته و آن‌ها را سه عرصه طراحی استراتژیک ارتباطات نهادهای دولتی و مردم دانسته است. تفکیک میان دولت‌سازی و ملت‌سازی، خود یکی از نشانه‌های دیدگاه استبدادی روحانی مذکور است که البته به ایدئولوژی ضدتوسعه و غرب‌ستیز نیز آمیخته شده است. همتی مدعی شده که پس از انقلاب اسلامی ساحت مردمی بسیار گسترده شده و نقش و نفوذ مردم در امور مختلف زیادتر شده است. او به ‌طور ضمنی می‌گوید که جمهوری اسلامی زمینه‌های حضور مردمی را در جامعه تسهیل کرده است.

فارغ از آن‌که مردم در بیان نظام اسلامی تنها شامل راهپیمایان اتوبوسی مناسبت‌های حکومتی است، آنچه حسن همتی گفته دقیقا مطابق با پروپاگاندای نظام و آپولوژیست‌های آن در سراسر جهان بوده تا به ‌عنوان نمونه نمایش انتخابات را جای دموکراسی برای جهانیان جا بزنند.

این‌که چگونه در ایران هر روز اخبار سرسام‌آور اختلاس، دزدی و فساد اقتصادی روحانیان و مدیران و سرداران سپاه صفحات روزنامه‌ها و تارنماهای خبری را می‌آکند اما هم‌زمان انبوهی از همایش‌ها با موضوعات مبارزه با فساد یا رابطه بهینه دولت و ملت برگزار می‌شود، خود از جلوه‌های پارادوکسیکال جمهوری اسلامی و از شگردهای نظام کنونی در هرچه آشفته‌تر‌کردن فضای جامعه و کوشش در مختل‌ساختن داوری عمومی ایرانیان درباره عملکرد آنان است. فارغ از طبقه‌ای از جامعه ایران که توانسته خود را به منافع انحصاری و گسترده حاکمان متصل سازد، شعارهای خیزش دی‌ماه ۹۶ تا کنون نشان داده درک و دریافت افکار عمومی درباره کارنامه نظام اسلامی توانسته به ‌سلامت از دل این پروپاگاندا و آشفته‌سازی گذر کند و دشمن اصلی را در خانه شناسایی کند و به دیگران بشناساند.

همتی مدعی است که جامعه غربی خداوند را کنار گذاشته و «مدینه ضاله» ساخته است

لازم به ذکر است که حجم همایش‌های نمایشی در جمهوری اسلامی چنان فزاینده بوده که صدای خود دست‌اندرکاران سفره انقلاب را نیز در آورده است. با این‌همه، به ‌عنوان نمونه استاندار خراسان جنوبی جرئت نمی‌کند به همایش‌های دینی و عدم ضرورت آن‌ها اشاره کند (یا خود از هواداران برگزاری این ‌نوع همایش‌های ایدئولوژیک است) اما به ‌نشانه اعتراض در «همایش بین‌المللی گردشگری بیابان لوت» شرکت نمی‌کند. یا این‌که تارنمای اقتصادآنلاین در عین این‌که ژست آمریکاستیزی و ستایش از ولی فقیه را فراموش نمی‌کند می‌پرسد «در شرایط فعلی اقتصادی که با هجمه اقتصادی دشمنان روبه‌روییم، صرف پول برای برگزاری نمایشگاه‌ها و همایش‌های غیرضروری و تکراری چه ضرورتی دارد؟ به یاد داریم که هفدهم آذرماه ۱۳۹۳ رهبر معظم انقلاب در پاسخ به نامه معاون اول رئیس‌جمهوری درباره برگزاری همایش ملی ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد نوشتند: توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هر گونه ملاحظه‌ای بگیرند و اجرا کنند.» این در حالی است که امپراتوری مالی علی خامنه‌ای با گردش پولی غیرقابل‌قیاس با بسیاری از حاکمان جهان و باج‌های بیت رهبری به سپاه و حوزه‌های دینی و بدنه مدیریتی وابسته از عوامل اصلی فساد در کشور است.

در چنین شرایطی حسن همتی این ‌بار با عنوان کارشناس علوم اسلامی مدعی شده که جامعه غربی خداوند را کنار گذاشته و جهان را از فیض الهی تهی کرده و بدین‌گونه «مدینه ضاله» ساخته است که گویا در برابر جمهوری اسلامی به‌ عنوان الگوی «مدینه فاضله» قرار دارد. او همچنین مدعی شده که مبارزه امیرکبیر با فساد قاجاریه جنبه تاکتیکی و ماهیت وارداتی (غربی) داشته و لذا شکست خورده است. از دید همتی جمهوری اسلامی در حال مبارزه تکنیکی و بومی با فساد است.

شما چه فکر می‌کنید؟ آیا در حالی که جای چندانی برای ارتباط سالم دولت و مردم باقی نمانده، برگزاری همایشی با موضوع ارتباطات سالم میان نهادهای دولتی و شهروندان می‌تواند گره‌گشا باشد؟ برای ما بنویسید که چه نظری درباره کارکرد و سودمندی و اثربخشی این قبیل همایش‌های گسترده در ذیل نظام جمهوری اسلامی دارید!

 

منابع مرتبط

فساد در ایران

توهم توسعه؛ رویای الگوی پایه اسلامی ایرانی – عرفان کسرایی

 

تلگرام توانا را دنبال کنید:

https://t.me/Tavaana_TavaanaTech

انتشارات بیشتر ...