Search

English

جلسه پنجم: تدوین و اولویت‌بندی مطالبات

در این جلسه درباره موضوعات زیر بحث می‌شود:

ارائه مقدمه ای در باره بحث های مربوط به انتخابات ریاست جمهور و شوراهای شهر و روستا که همزمان اجرا می شود. مرور کوتاهی بر چالش ها در فضای واقعی و مجازی و تاکید بر این که البته انتخابات در ایران فاقد استانداردهای انتخابات آزاد و سالم است. اما کم نیستند ایرانیانی که بر ضرورت مشارکت در این انتخابات های غیر آزاد که اغلب آحاد مردم در آن ها نماینده ای از سنخ فکری خود ندارند پافشاری می کنند. توانا با هدف یاری رساندن به این جمعیت بزرگ با برگزاری این کلاس ها تلاش می ورزد بر نقش جامعه مدنی در مشارکت تاکید کرده و توجه بدهد که مشارکت بدون طرح مطالبات با نامزدها حرکتی انفعالی است که بر روند دموکراتیک شدن اجتماعی و سیاسی ایران تاثیر نمی گذارد. حال آن که رای دهندگان می توانند با حمایت گری از نامزدی که مطالبات آن ها را شنیده و برنامه های خود را برای تامین آن ها ( در صورت برنده شدن ) انتشار می دهد، مشارکت را از صورت انفعالی خارج کرده و به ماهیت مطالبه محوری و دینامیسم سیاسی ارتقا دهند.

در جلسه پنجم زنان ترغیب می شوند تا مطالبات خود را در چارچوب مصلحت خانواده که ایجاب می کند قوانین ناظر بر مناسبات خانوادگی مورد بازنگری قرار گیرد، رفع تفکیک جنسیتی، رفع تبعیض های آموزشی که به بهانه جنسیت یا بومی گرائی بر ضد زنان در جریان است، و ضرورت تدوین لوایح جدید با هدف کارآفرینی و بالا بردن سطح اشتغال برای زنان، و مانند آن از نامزدهای تایید صلاحیت شده نظرخواهی کنند. از آن ها بپرسند در صورت برنده شدن در زمینه های حساس از مشکلات زنان کدام برنامه را در دستور کار دارند. از دو حال خارج نیست، یا آن ها صریح پاسخ می دهند یا مسکوت می گذارند. در این صورت است که رای زنان از ماهیت دموکراتیک تا حدودی برخوردار می شود. مشارکت شکل فعال به خود می گیرد. به نامزدها با توجه به پاسخ های آن ها رای داده می شود و پس از انتخابات بر پایه این پرسش و پاسخ های مطالباتی، گفتمان مطالباتی تداوم می یابد. در این جلسه توجه زنان به وضعیت نامطلوب امنیتی جلب می شود با این تاکید که پس از سرکوبی های وسیع جنبش زنان از سال 1388 ببعد، زنان خوب تر است مطالبات رادیکاله ای را با نامزدهای ریاست جمهوری مطرح نکنند تا بتوانند به حضورشان در این صحنه پر تنش و امنیتی به صورت مطالباتی ادامه دهند.

همچنین در این جلسه یادآوری می شود که شوراهای شهر و روستا در سرنوشت زنان می توانند بسیار تاثیر گذار باشند. زنان در شهرها و روستاها با سهولت بیشتری می توانند نامزدها را پیدا کنند و از مطالبات خود بگویند و نظرات آن ها را بشنوند. سپس هرگاه برنامه ها و نظرات آن ها را نزدیک به مطالبات خود ببینند به آن ها رای بدهند. در شهر و روستا زنان با بسیاری محرومیت ها و محدودیت ها برخورد می کنند. در حوزه استفاده از فضاهای ورزشی، مدارس دخترانه که نزدیک محل سکونت شان باشد، مراکز بهداشتی برای سلامت جنسی شان و مانند آن بسیار با کرفتاری مواجه اند. یک نامزد عضویت شورای شهر و روستا باید از سوی زنان برای تامین خواسته های آن ها مورد سوال قرار گیرد و از برنانه ها و تلاش های خود در صورت ورود به شورا بگوید. در این صورت زنان به صورت فراجناحی، به آن نامزدی رای خواهند داد که ادعا کند مطالبات شان را در دوران عضویت سر و سامان می دهد. در این حوزه هم رای دهنده با حضور مطالباتی می تواند به یک انتخابات غیردموکراتیک انرژی بدهد و با این انرژی پس از تشکیل شورا های جدید گفتمان مطالباتی را ادامه دهد.

در غیر این صورت، اکتفا به رای دادن و مشارکت ، به جامعه ای که درگیر انواع بی عدالتی هاست و همه مدیران از پاسخگوئی می گریزند، کمک نمی کند. مدرس این جلسه خانم مهرانگیز کار است.

 
در جلسه اول این دوره به موضوع حمایت‌گری مطالبه‌محور پرداخته می‌شود. پس از ذکر مقدمه‌ای درباره جایگاه...
در این جلسه درباره موضوعات زیر بحث می‌شود: ارائه مقدمه ای در باره بحث های مربوط به انتخابات ریاست جمهور...
در جلسه چهارم این دوره به روش شناسایی نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصت‌ها برای برنامه‌ریزی کنش مدنی در...
در جلسه دوم این دوره به موضوع حمایت‌گری و سابقه حمایت‌گری مطالبه‌محور در انتخابات پرداخته می‌شود. ابتدا...
در جلسه سوم این دوره نمونه‌های موفق حمایت‌گری مطالبه‌محور بررسی می‌شود. کنشگری برای ایجاد تغییر بخشی...
در جلسه ششم از این کلاس، به کفت و گو در باره ساماندهی به این ضرورت های مطالباتی می پردازم که البته در...
بعد از انتخابات چه مسئولیت‌هایی به عهده شهروندان است و چگونه می‌توان نامزد منتخب را پاسخ‌گو کرد؟ در جلسه...
در جلسه هفتم این دوره موضوع همکاری با نامزدهای انتخاباتی و تاثیرگذاری بر آنها بررسی می‌شود. ابتدا تفاوت...

تاریخ

2013

برچسب‌ها

دوره‌های آموزشی