دوره حمایتگری برای دیگران، به منظور آموزش شهروندان عادی برای حمایتگری از زندانیان سیاسی تدوین شده است. پیش از این آموزشکده توانا در سال 1397 دوره مشابهی را با عنوان «حمایتگری از “دیگری” سرکوبشده» ارائه کرده بود که مورد استقبال بیش از سیصد شرکتکننده قرار گرفت. دوره حاضر نیز نظر به آخرین رویدادها در این حوزه و وضعیت جاری نظام زندانداری و زندانیان سیاسی و اعمال بیدادگرایانه حکومت، بهروز شده است.
دوره حمایتگری برای دیگران، همچنین برای فعالان جامعه مدنی که در پی کنشگری علیه سرکوب و تبعیض سیستماتیک علیه اقلیتها در جامعه ایران هستند تدوین شده است و به ریشههای گوناگون حکومتی و غیرحکومتی، ایدئولوژیک و جامعهشناختی و قانونی و اقتصادی تبعیض در ایران میپردازد.
این دوره همچنین با استفاده از نمونههای گوناگون مطالعاتی در آموزشکده توانا، به نقش مهم ایجاد همبستگی در محافظت و حمایتگری از حقوق «دیگران»ی میپردازد که قربانی زندان و نقض حقوق بشر هستند. در این دوره شرکتکنندگان از طریق «پیامرسانی و پخش خبر در شبکههای اجتماعی»، «یاری مستقیم به خانواده زندانیان»، «تماس با خبرگزاریها و رسانههای خبری حرفهای»، «ساختن شبکههای حفاظتی از کنشگران» و «روشهای گوناگون نافرمانی مدنی خشونتپرهیز علیه قوانین غیرعادلانه و سنتهای اجتماعی ناروا» با مهارتها و راهبردهای گوناگون برای یاریرساندن به قربانیان بازداشتهای غیرقانونی آشنا میشوند.
هدف دیگر این دوره این است که ابزار لازم برای همراهکردن اقشار گوناگون را در اختیار رهبران مدنی قرار دهد؛ رهبران اقشاری از هر جنسیت (زنان، مردان و همجنسگرایان)، سکولارها، مذهبیها و جوامع شیعه و سنی. از دیگر اهداف برگزاری این دوره ایجاد ائتلاف میان همه کسانی است که برای احقاق حقوق افرادی تلاش میکنند که حقوقشان در نظام قانونی و قضایی فعلی ایران پایمال شده است.